Utleiekalkulator
Få oversikt over leieinntektene med vår utleiekalkulator. Enten du vurderer å kjøpe bolig for utleie eller allerede eier en eiendom, hjelper kalkulatoren deg med å beregne leieinntekter, avkastning og kostnader. Du kan enkelt hente inn data fra annonser på Finn.no, eller fylle inn opplysningene selv.
Kalkulator
Oppsummering
Lag konto for å se utregningen
Egenkapital
Lag konto for å se utregningen
Årlig nettofortjeneste
Lag konto for å se utregningen
Månedlig
Lag konto for å se utregningen
Lån
Lag konto for å se utregningen
Eiendomsverdi
Lag konto for å se utregningen
Utleieestimat
Ønsker du en god pekepinn på hva du kan leie ut en eiendom for? Da kan du bruke vårt utleiestimat, som både er innebygd i kalkulatoren og tilgjengelig som et eget produkt. Her får du en estimert utleiepris, informasjon om eiendommen og sammenligninger med lignende utleieannonser i markedet.
FAQ
Hvordan bruker jeg utleiekalkulatoren?
Du kan hente inn eiendomsdata ved å lime inn en Finn.no-lenke, eller fylle inn adresse og eiendomsopplysninger manuelt. Deretter kan du justere parametere som lånerente, oppussingskostnader, ny eiendomsverdi, refinansiering og mer. Når alle verdier er fylt inn, får du en oversikt med nøkkeltall som kontantstrøm, fortjeneste, gjeld, yield, ROI og mer – presentert i både tabeller og grafer.
Hva er yield?
Yield er et nøkkeltall som viser hvor lønnsom en utleiebolig er, basert på forholdet mellom leieinntektene og eiendommens verdi. Det beregnes vanligvis som årlig brutto leieinntekt delt på kjøpesum eller markedsverdi, og oppgis i prosent. For eksempel: Hvis en bolig koster 3 millioner kroner og gir 150 000 kroner i årlig leieinntekt, er yielden 5 %. En høyere yield betyr ofte bedre potensial for avkastning på investeringen.
Hvordan fungerer skatt på utleieinntekter?
Skatten på utleieinntekter avhenger av hvordan eiendommen brukes. Hvis du leier ut hele boligen og leieinntektene overstiger 20 000 kr i året, er inntekten skattepliktig. Ved utleie av sekundærbolig er leieinntektene som regel alltid skattepliktige. Skattesatsen er den samme som for alminnelig inntekt (22 % i 2025). Det er viktig å føre opp både inntekter og fradragsberettigede kostnader i skattemeldingen.
Hvilke fradrag kan jeg føre ved utleie?
Du kan få fradrag for en rekke kostnader knyttet til utleie, for eksempel kommunale avgifter, forsikring, vedlikehold (ikke oppgradering), fellesutgifter, annonsering og eiendomsmeglerkostnader. Det er viktig at kostnadene er nødvendige for å opprettholde leieforholdet og at du kan dokumentere dem. Kalkulatoren vår hjelper deg med å holde oversikt over fradragene, slik at du enklere kan rapportere korrekt i skattemeldingen.
Del med andre

Andreas Rolland
[email protected]Gründer av Proppy og jobber samtidig med eiendomsutvikling og utleie. Vi har laget utleiekalkulatoren for å gjøre det enkelt å få oversikt over tallene for en utleieeiendom. Håper du liker den!